REAGIRANJE

Kosovski mediji sumnjaju u postojanje terorističkih prijetnji

Objavljeno u kategoriji Region na 11.01.2017 12:08:54

REAGIRANJE

Kosovski mediji sumnjaju u postojanje terorističkih prijetnji

Objavljeno u kategoriji Region na 11.01.2017 12:08:54


Foto Koha.net

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije zatražilo je da nekoliko zemalja poveća sigurnosne mjere na prilazima njihovim diplomatskim predstavništvima. Prema tvrdnjama Ministarstva vanjskih poslova Srbije, mogući su napadi albanske dijaspore nakon uhićenja Ramuša Haradinaja u Francuskoj, prema potjernici Srbije od 2004. godine.

Mjere sigurnosti su poduzete u Švicarskoj, Turskoj, Njemačkoj, Italiji i Belgiji, gdje je, prema obavještajnim podacima Beograda, meta 40 srpskih diplomata.

Kosovski Koha Dittore tvrdi da Srbija kroz povijest često Albancima podmeće terorističke akte. Ovaj list navodi ono što se dogodilo u decembru 1998. godine, kada je u kafiću Panda u Peći ubijeno pet srpskih mladića, a onda optuženi Albanci. Punih 19 godina poslije srpski mediji i političari su priznali da je napad izvršen od Srba, ali je albanska krivica ostala. I drugi albanski mediji sumnjaju u moguće podmetanje terorizma.    

Koha Dittore navodi da je Srbija francuskom pravosuđu dostavila zahtjev za izručenje od Ramuša Haradinaja, koji se od 4. januara nalazi u zatvoru Colmarit.