POTREBNE PROMJENE

VIDEO Kantonalni poslanici BPK u "kandžama" lokalnih fudbalskih mešetara

Objavljeno u kategoriji Sport na 09.01.2017 11:51:31

POTREBNE PROMJENE

VIDEO Kantonalni poslanici BPK u "kandžama" lokalnih fudbalskih mešetara

Objavljeno u kategoriji Sport na 09.01.2017 11:51:31


Foto: Arhiv

Video snimak s posljednje sjednice skupštine Bosansko-Podrinjskog kantona, kroz pitanja većine poslanika, otkrio je igre pojedinih fudbalskih mešetara koji godinama "privatiziraju kantonalni savez BPK.

I ne samo to, Skupština je razotkrila i ulogu pojedinaca u Vladi BPK, koji pored brojnih funkcija i privilegija, "volonterski" obavljaju ulogu tužilaca, discipliskog sudije,te zaštitika federalnih moćika.

Emir Sijerčić svojevesi je kolekcionar raznoraznih pozicija. I još se time hvali. Kada ga je prozvao jedan od poslanika, on je pak poučio "kako je spreman povući se”, jer mu to ne treba  slično.

Međutim, ovo nije prvi put da Sijerčić, u kriznim situacijama najavljuje povlačenje, a nakon toga još više akumulira pozicije. Više nego iteresantan video sa Skupštine otkrio je da je neophodno pod hitno uraditi promjene. 

Sijerčić je često sa skupštinske govornice prozivao Ministarstvo pravde. Upiralo se prstom u pojedince koji su svjesno ili ne, umjesto da štite vladavinu prava, i sami kršili propise.

Na skupštini se otkrilo kako je Kantonalni savez BPK nelegalan, jer godinama nisu održavali skupštinu, što su zakonski obavezni. Većina delegata tražila je odgovor zašto kantonalni savez ima diskriminatorski odno prema pojedinim klubovima, gdje su posebno istaknuli nepravdu prema FK Gazije, čiju članarinu kantonalni savez redovno naplaćuje, ali im ne omogućuje pravo na delegata.

Mirso Drljević, vječiti član Izvršnog odbora NS FBiH, panično je za govornicom izrazio bojazan šta će biti s Drinom ako se osnuje Opštinski nogometni savez, što je po zakonu obavezno. Očito je da će tada biti kraj moći i totalitarne vladavine pojedinih fudbalskih mešetara.

Goraždanski slučaj, odnosno (ne)legalna skupština NS BPK-a otkrila je mutnu ulogu nekih pojedinaca iz vlasti, koji su omogućili mešetarima da godinama tamošnji nogomet i klubove drže u mraku. A, sve zbog ličnih interesa. Ovaj,
kao i slučaj još nekih spornih skupština u Federaciji završio je na sudu a pojedinci iz vlasti uvukli su svoje resore  mutne nogometne vode.