PREDSJEDNIK RS NAJAVIO

Dodik protiv upozorenja NATO štaba: Treći puk OS BiH će biti postrojen na Trgu Krajine

Objavljeno u kategoriji Intervju na 09.01.2017 08:41:16

PREDSJEDNIK RS NAJAVIO

Dodik protiv upozorenja NATO štaba: Treći puk OS BiH će biti postrojen na Trgu Krajine

Objavljeno u kategoriji Intervju na 09.01.2017 08:41:16


Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć, uoči proslave neustavnog praznika Dana RS, da je Bosna i Hercegovina zemlja koja nema šanse da uspije i da je rješenje u mirnom razlazu, pri čemu smatra da bi referendum bio dobra stvar, prenosi Patria.

On je, govoreći za RTS o proslavi u Banja Luci, rekao da će se na Trgu okupiti svi učesnici smotre gdje će biti Treći pješadijski (Republika Srpska) puk OS BiH.

“Oni će biti postrojeni. To će biti zadnji put. Iduće godine ćemo organizovati jednu veteransku jedinicu, jer na to imamo pravo. Obući ćemo ih u tradicionalne uniforme Vojske Republike Srpske, i oni će biti ti koji će nadomjestiti”, istakao je Dodik, dodavši da niko ne može RS da spriječi u obilježavanju svoje tradicije.

Kako je naveo, pitanje da li će učešćem u obilježavanju Dana RS pripadnici Trećeg pješadijskog puka snositi odgovornost, predstavlja i najvažniju temu ovog obilježavanja.

“Pozivam sve pripadnike Srba da izađu i da budemo zajedno. Nama je važno da se okupe sve političke snage i sve institucije Srba ovdje i u Republici Srpskoj i u institucijama BiH”, rekao je Dodik.

Podsjećanja radi NATO štab u BiH upozorio je da nijedan pripadnik OS BiH ne smije prisustvovati obilježavanju neustavnog praznika, te da će ukoliko se to desi biti sankcionisani i da im prijeti otpust iz službe.