PODRŠKA NAČELNIKA HADŽIBAJRIĆA

Završena “Škola malog fudbala”, najboljim uručene diplome i dresovi

Objavljeno u kategoriji Sport na 05.01.2017 15:30:12

PODRŠKA NAČELNIKA HADŽIBAJRIĆA

Završena “Škola malog fudbala”, najboljim uručene diplome i dresovi

Objavljeno u kategoriji Sport na 05.01.2017 15:30:12


Najboljima podijeljeni dresovi

Projekat 'Škola malog fudbala' koji je finansirala Općina Stari Grad, a implementiralo Udruženje za sport, rekreaciju, obrazovanje i edukaciju „Bistrik“, završen je danas svečanom podjelom diploma i dresova najboljim polaznicima. Zahvalnice za podršku u realizaciji projekta uručene su načelniku Ibrahimu Hadžibajriću i Sektoru za lokalni razvoj Općine Stari Grad, prenosi Patria. 

Podjela diploma upriličena je u Općini Stari Grad, a među devet najboljih starogradskih fudbalera osnovaca, našla se i jedna djevojčica, 12-godišnja Nejra Behlulović. Kaže da je fudbal počela trenirati iz ljubavi.

- Odlučila sam da se bavim ovim sportom jer mi se svidjelo kako napreduje, pa sam počela i ja da treniram. Sviđaju mi se odnosi između sportista i nastavnika, ljubazni su, fini, zabavljamo se i igramo mnoge utakmice - kazala je Nejra. Tvrdi da su treneri zadovoljni njenim radom, a da će trenirati i ubuduće, ali i igrati fudbal rekreativno, sa prijateljima iz ulice.

I njen vršnjak sa Bistrika, Amin Fočo kaže da oduvijek igra fudbala sa društvom i da se zato odlučio uključiti u Školu malog fudbala.

- Zabavljamo se, nije nam dosadno i zbog toga sam krenuo u Školu. Naučio sam nove tehnike i poteze, naš trener nas je naučio da ne budemo škrti. Fudbal igram stalno, još od vrtića. I volim fudbal - ispričao je Amin.

Inače, “Škola malog fudbala” jedan je od devet projekata koji su odobreni po Javnom pozivu Općine Stari Grad za 2016. godinu. Ovaj projekat Općina je finansirala iznosom od oko 8.600 KM.

Načelnik Općine Stari Grad je prije uručenja diploma i dresova, učenicima poručio da bi volio kada bi projekat bio nastavljen i ove godine.

- Općina Stari Grad je protekle godine za projekte nevladinih organizacija izdvojila preko 100.000 KM, uključujući i Udruženje „Bistrik“ što mi je posebno drago. Želim da i ove godine dobijete sredstva za projekat i potrudite se da ga dobro pripremite jer mi je zadovoljstvo kada vidim našu djecu da se bave sportom i ovakvim aktivnostima - kazao je Hadžibajrić.

Škola malog fudbala je trajala sedam mjeseci, a u nju je bilo uključeno oko 60 učenika, uzrasta od drugog do devetog razreda osnovne škole. Treninzi su se održavali u OŠ „Edhem Mulabdić“ i na sportskim terenima „Bentbaša“.

Almir Behlulović, predsjednik Udruženja “Bistrik” se zahvalio Općini na pruženoj podršci i kazao da je značaj projekta u tome i što su se neki polaznici prvi put susreli sa školom fudbala, treninzima i slično.

- Većina ove djece dolazi iz padinskih dijelova Starog Grada i po prvi put su se susreli sa školom fudbala. Za vrijeme trajanja škole fudbala polaznici su imali priliku igrati utakmice i protiv drugih udruženja, gdje su postigli dobre rezultate, iako u prvi plan stavljamo druženje i socijalizaciju. U Starom Gradu je uvijek bilo talenata, a bit će ih i ubuduće - kazao je Behlulović. Najavio je da bi projekat mogao biti nastavljen i u ovoj godini.