ISPOVIJEST

Brat oboljelog od svinjske gripe:Zašto su u zeničkoj bolnici čekali sedam dana da ga prebace na UKCS

Objavljeno u kategoriji BiH na 02.02.2016 12:05:19

ISPOVIJEST

Brat oboljelog od svinjske gripe:Zašto su u zeničkoj bolnici čekali sedam dana da ga prebace na UKCS

Objavljeno u kategoriji BiH na 02.02.2016 12:05:19


Zeničaninu oboljelom od svinjske gripe se bore za život

Brat oboljelog Zeničanina od svinjske gripe (ime poznato redakciji) u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kazao je da u ovim trenucima iz UKCS-a dobijaju informacije da su šanse da će njegov brat preživjeti 50 posto.

Vrlo uznemiren brat oboljelog kazao je da je tokom proteklih dana pisano i mnogo neistina u vezi cijelog slučaja te da još uvijek nisu pregledani supruga i dijete oboljelog niti njegove kolege.

- Posebno sam ljut na pojedine uposlenike Kantonalne bolnice u Zenici koji su mog brata liječili sedam dana, a tek nakon toga su ga prebacili na UKCS. Tek šesti dan su mu snimili pluća, imao je sve vrijeme izuzetno visoku temperaturu, a nisu ga hospitalizirali. Sedam dana bio je u kontaktu s porodicom, jer bi mu u bolnici dali infuziju i poslali ga kući, s obrazloženjem da je riječ o običnoj gripi – priča ovaj Zeničanin.

On dodaje da je stanje u zeničkoj bolnici katastrofalno i da ne može da vjeruje da su čekali sedam dana da upute pacijenta u Sarajevo.

- Vjerujem da bi ljekari na UKCS već prvi dan shvatili o čemu se radi. Sada se molimo da preživi. Razočaran sam, ljut i zaista nemam riječi za ponašanje pojedinih ljekara u bolnici u Zenici. Čast izuzecima, ali sam zaista jako uznemiren – istakao je brat oboljelog.

Inače, na UKCS kod deset pacijenata ustanovljen je virus AH1N1, kod dva pacijenta Influenca A te kod jednog pacijenta Influenca B.