OKRUGLI STO U TUZLI

Položaj boračke populacije 20 godina poslije

Objavljeno u kategoriji BiH na 16.05.2015 15:00:32

OKRUGLI STO U TUZLI

Položaj boračke populacije 20 godina poslije

Objavljeno u kategoriji BiH na 16.05.2015 15:00:32


Boračka populacija u Tuzli zadovoljna svojim položajem

U okviru programa obilježavanja Dana antifašizma i 15. maja – Dana odbrane grada Tuzla održan je okrugli sto pod nazivom “Položaj boračke populacije 20 godina poslije“, prenosi novinska agencija Patria.

Pitanja razmatrana na ovom sastanku odnosila su se na unapređenje kvaliteta i povećanje stepena zaštite boračke populacije u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, osnivanju jedinstvene organizacije na nivou FBiH i zapošljavanju.

Sastanku su prisustvovali federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Salko Bukvarević, Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja u Vladi TK, rukovodilac gradske Službe za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i povratak Admira Atić-Tupković, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja i drugih boračkih organizacija i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja i ministar Skopljak, istakli su veoma dobru saradnju i nivo podrške koju im pruža Služba za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i povratak Grada Tuzla, napominjući da grad Tuzla može poslužiti kao uzor drugim lokalnim zajednicama kako brinuti o boračkoj populaciji.

Imamović je naveo da se rješavanju problema mora pristupiti sa višeg nivoa, čime bi se trajno riješio status zaštite boračke populacije koja je najzaslužnija za odbranu BiH, saopćeno je iz Press službe Grada Tuzla.